Sängkläder för vinterns kallaste nätter

Nu när det är som mörkast på året spenderar många av oss mer tid i sovrummet än någon annan tid på året och vad är då viktigare än att ligga i en härlig ombonad säng. Vi har tittat lite närmare 10 olika tillverkare av sängkläder och vad dem har att erbjuda i deras vinterkollektioner.

 

sängkläder från lexingtonSängkläder från Lexington

Vinterns textiler från Lexington är i klassisk New England stil med röda detaljer i 100% bomull. Kollektionen består av 3 modeller och ett bäddsätt innehållande två st örngott och ett påslakan kostar ca 2800 kr

sängkläder från gantSängkläder från Gant

Gants vinterkollektion består av en rad olika modeller. Mönstret är främst klassiska stjärnor och rutor i rött och blått men även en randig och rutig serie finns i kollektionen. Kollektionen är inspirerad av Amerikas östkust i en härligt amerikansk stil.

sängkläder från Ralph LaurenSängkläder från Ralph Lauren

Ralph Lauren har en klassisk överdådig stil på deras vinterkolektion av textiler. Dem är inte blyga att ta betalt heller då du får räkna med ett pris på ca 8000 kr för ett bäddsätt om du ens får tag på deras produkter.

sängkläder från Beach HouseSängkläder från Beach House Company

Beach House har som ide att deras textiler ska kännas som att ta på sig en t-shirt. Det kan låta konstigt men med Amerikanska surfare som inspiration kan man ganska snabbt förstå vad dem menar. De har ingen speciell vinterkolektion men årets textiler ska vara något alldeles extra har vi hört från de som testat dem.

Sängkläder från Borås CottonSängkläder från Borås Cotton

Med över 100 års erfarenhet har Borås Cotton tillverkat textiler vilket borde innebära att dem vet vad dem gör. Dem verkar inte har någon speciell jul kollektion men deras ordinarie sortiment innehåller härliga Satin sängkläder till bra priser.

Sängkläder från Canada GooseSängkläder från Canada Goose Home

Märket Canada Goose gjorde sig kända genom deras högkvalitativa dunjackor men gör nu alltså även sängkläder. Modellerna och färgerna är varma och klassiska med en modern tvist. Priserna och kvalitén är likvärdiga med Lexington och Gant.

Sängkläder från GripsholmSängkläder från Gripsholm

Svensk märke som främst är kända för att sälja textiler av satin och dem har även oftast låga priser jämfört med likvärdig kvalité.

Sängkläder från HimlaSängkläder från Himla

Himla vann 2012 Elle interiörs designpris och är främst kända för deras gardiner men producerar självklart även sängkläder av god kvalitet och har gjort det i snart 20 år. Dem jobbar nästan alltid i dova färger som lila, brunt och ljusblått. Deras textiler ligger straxt över medel priset och är lätta och hitta då dem har många återförsäljare som tex sova butikerna.

Sängkläder från Mille NottiSängkläder från Mille Notti

Svenskt märke som till skillnad från nästan alla märken inte försöker ha en New England inriktning utan snarare en italiensk inriktning. Deras textiler har extremt bra kvalité och är kanske det mest prisvärda märket av textiler du kan hitta.

Sängkläder från NewportSängkläder från Newport

Newport producerar alla typer av textiler och annan inredning som säljs i mer eller mindre alla inredningsbutiker i Sverige. Dem har inget med butiken Newport att göra. Deras textiler håller enligt min erfarenhet en medelhög kvalitet och är ganska prisvärda. Dem har bla alla textiler i senaste säsongen av solsidan.

I nästa vecka kommer det ett inlägg om olika kvalitet och vad olika uttryck betyder så som satin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>